Welcome to Gaia! ::

- MALAYSIA -

Back to Guilds

MALAYSIA.... +all comunity+ +all region+ +freedom+ 

Tags: malaysia, all community, country, culture, friends 

Reply -MALAYSIA-
!! URGENT !! Ransomware virus attack !! Update windows anda! Goto Page: 1 2 3 ... 4 ... 25 26 27 28 [>] [>>] [»|]

Quick Reply

Enter both words below, separated by a space:

Can't read the text? Click here

Submit

Amiexa
Crew

Benevolent Friend

9,850 Points
  • Risky Lifestyle 100
  • Gender Swap 100
  • Brandisher 100
PostPosted: Wed Apr 12, 2017 11:43 am
URGENT CALL : smua yang baru sampai ker forum nih pergi ke page 28 atau click link nih.

Nama sbenar forum nih " Jom Lepak-ing | Official Guild Chat "
tapi ditukar ker subject baru untuk sementara.




Hey, ak Mirz, selamat datang ker forum " Jom Lepak-ing ".
Kbyakkan tentang berbincangan klu ikotkan, tetapi forum ini terbuka untuk apa-apa topik.
Jika ingin bersuara, berkenalan atau memberi suggestion, boleh reply forum nih. smile


Spoiler dibawah adalah post perbincangan lama

Jangan tahan saya please, cme nk mempersoalkn plan kite nk hidopkan guild nih balik.
Maklumlah ak da empat atau tiga tahun hilang dari gaia. Dtg balik sbb adenye zomg.

Anyways, stakat nih ak prasan rmai jugak ad dan lagi rmai jugak xde
(total members mak oi 995 dan mungkin guild malaysia paling besar kat gaia)
Of course majority mungkin dah tak men gaia tpi lets fokus spe yg ad.
Stakat nih yang prasan pickupstickz shaje bwat contest and bagai.

Jadi ak panggil smua bukan shaje orang atasan utk plan ap korang nk ad lam
guild nih, ak plan nk UPDATE guild nih, bukan bwat baru just cantekkan balik.
Of course, ak takleh bwat sorang, ak willing utk typing tpi nak online selalu takleh nak janji.
Also ak nyer kuat main kat zomg jer tpi indahnye jumpe org sme negara kat gaia. pfft

Jadi jom chat ap2 korang nak chat. Ak xmo nih perbincangan serious, baru nak biasekan diri nih.
Sambil tuh kasi cadangan korang yang len. Guild nih semakin senyap klu tak start kan lol



 
PostPosted: Wed Apr 12, 2017 11:45 am
pickupstickz

rofl ya ya main jgak
rofl


Sorry ak tarik ko utk chat kat sni, hahahahak.
Men zomg eh? jarang ak nmpk, ko slalu men kt mne, ak kat papa saw jela biase.  

Amiexa
Crew

Benevolent Friend

9,850 Points
  • Risky Lifestyle 100
  • Gender Swap 100
  • Brandisher 100

Amiexa
Crew

Benevolent Friend

9,850 Points
  • Risky Lifestyle 100
  • Gender Swap 100
  • Brandisher 100
PostPosted: Wed Apr 12, 2017 11:47 am
- Veromos -


Hi boss, firstly maaf ak tak brape ingat dah. lol
Boss sihat? nmpak sangat habis topik tlong ak ok  
PostPosted: Wed Apr 12, 2017 11:50 am
Amiexa
pickupstickz

rofl ya ya main jgak
rofl


Sorry ak tarik ko utk chat kat sni, hahahahak.
Men zomg eh? jarang ak nmpk, ko slalu men kt mne, ak kat papa saw jela biase.


itts ok, sama gak aku papa saw dihati
 

I3O55
Vice Captain


Amiexa
Crew

Benevolent Friend

9,850 Points
  • Risky Lifestyle 100
  • Gender Swap 100
  • Brandisher 100
PostPosted: Wed Apr 12, 2017 11:57 am
pickupstickz


itts ok, sama gak aku papa saw dihati


Papa saw di hati, ak ak.. lum sampai dihati tuh ar. rofl Tpi yea, my papa.
Tpi tak nmpk pulak ko nyer, lepak mne jer klu bkn zomg? Hairan gak mne smua orang lepak.  
PostPosted: Wed Apr 12, 2017 12:00 pm
Amiexa
pickupstickz


itts ok, sama gak aku papa saw dihati


Papa saw di hati, ak ak.. lum sampai dihati tuh ar. rofl Tpi yea, my papa.
Tpi tak nmpk pulak ko nyer, lepak mne jer klu bkn zomg? Hairan gak mne smua orang lepak.

dimana ada malay disitu aku pergi (rally, towns 2 ect..) add lah aku
 

I3O55
Vice Captain


I3O55
Vice Captain

PostPosted: Wed Apr 12, 2017 12:08 pm
Zacktacular
bro,nichijou is a s**t anime,cory is the best anime

meh chat disini, ...just watch whatever i feel that is ' enjoyable ' ...lmao nothing can beat cory
 
PostPosted: Wed Apr 12, 2017 12:20 pm
pickupstickz

dimana ada malay disitu aku pergi (rally, towns 2 ect..) add lah aku


Okeyh2 baru nak add, hahahak. Ko blajar lagi ker? Ak bce2 umo ko 21, ey ak pun 21, tpi lum official ar.
Also ad ap2 yang ko nak plan utk guild nih? Contest ko conquer dah, hahak.
Dah pkul 3pgi nih ak tido dlu, esok ak balas.  

Amiexa
Crew

Benevolent Friend

9,850 Points
  • Risky Lifestyle 100
  • Gender Swap 100
  • Brandisher 100
I3O55 generated a random number between 1 and 100000 ... 19733!

I3O55
Vice Captain

PostPosted: Wed Apr 12, 2017 12:25 pm
Amiexa
pickupstickz

dimana ada malay disitu aku pergi (rally, towns 2 ect..) add lah aku


Okeyh2 baru nak add, hahahak. Ko blajar lagi ker? Ak bce2 umo ko 21, ey ak pun 21, tpi lum official ar.
Also ad ap2 yang ko nak plan utk guild nih? Contest ko conquer dah, hahak.
Dah pkul 3pgi nih ak tido dlu, esok ak balas.

yes 21 | job hunting | yes, semua dalam perbincangan
 
PostPosted: Wed Apr 12, 2017 7:32 pm
Amiexa
- Veromos -


Hi boss, firstly maaf ak tak brape ingat dah. lol
Boss sihat? nmpak sangat habis topik tlong ak ok


hahah sihat2..nanti aku nyampuk la korang borak2 c;

kalau kau ingat dulu ehsanne yg jadi boss, tp since dia dah lama quit aku amik alih jelah guild rofl sebelum ni pun bnyk crew2 yang hiatus, so untuk beberapa ketika guild ni dah hambar..

tapi sejak ada pembaharuan dlm gaia, dgn zomg sume, guild members pun nampak ramai yg dah aktif balik..so yeah kita hidupkan guild ni semula heheh

kalau ada apa2 cadangan boleh suarakan terus, kita bincang dan buat cool  

- Veromos -
Captain

Sarcastic Deadeye

26,075 Points
  • Fusion Master 1000
  • Rat Conqueror 500
  • Perfect Attendance 400

Amiexa
Crew

Benevolent Friend

9,850 Points
  • Risky Lifestyle 100
  • Gender Swap 100
  • Brandisher 100
PostPosted: Thu Apr 13, 2017 12:16 am

pickupstickz


Job hunting? Kira dah abes blajar ar nih mo carik keje tetap?
Kk, kite comment dlm spoiler. lol Jgn bincang senyap2, meh ar crite skit.

 
PostPosted: Thu Apr 13, 2017 12:36 am
- Veromos -

hahah sihat2..nanti aku nyampuk la korang borak2 c;

kalau kau ingat dulu ehsanne yg jadi boss, tp since dia dah lama quit aku amik alih jelah guild rofl sebelum ni pun bnyk crew2 yang hiatus, so untuk beberapa ketika guild ni dah hambar..

tapi sejak ada pembaharuan dlm gaia, dgn zomg sume, guild members pun nampak ramai yg dah aktif balik..so yeah kita hidupkan guild ni semula heheh

kalau ada apa2 cadangan boleh suarakan terus, kita bincang dan buat cool


Sila menyampuk klu nak, den tak kesah. Hahak
Ha! ehsanne! Ak ingat die lagi, ak ingat koromyst gak, tpi die on9 beberape hari lepas.
Rsenye kbykkn teros pergi lepas zomg xde, yg ak prasan ar.

Ak ad brape cadangan ar klu ikotkn, first skali update info kat guid nih.
Maybe kat guild home page sbb ak not sure if link tuh masih working/laku.
Termasok subforums dan info ttg guild management (spe president, vice, etc).
Still kekalkn yg lme sbb nih memories kan, cme updatekn, letak tahun (2017) pun boleh apparently.
Sbb ak fikir yang org akn kembali klu dah update, and lagi2 ad annoucement byk.
Ak boleh handle utk zomg, xplan nak bwat clan sbb ak terlibat ngan clan baru ar skrg nih, ak akn update brape info later.

Ko busy study or kerje skrg nih btw?  

Amiexa
Crew

Benevolent Friend

9,850 Points
  • Risky Lifestyle 100
  • Gender Swap 100
  • Brandisher 100

- Veromos -
Captain

Sarcastic Deadeye

26,075 Points
  • Fusion Master 1000
  • Rat Conqueror 500
  • Perfect Attendance 400
PostPosted: Thu Apr 13, 2017 1:10 am
Amiexa


Sila menyampuk klu nak, den tak kesah. Hahak
Ha! ehsanne! Ak ingat die lagi, ak ingat koromyst gak, tpi die on9 beberape hari lepas.
Rsenye kbykkn teros pergi lepas zomg xde, yg ak prasan ar.

Ak ad brape cadangan ar klu ikotkn, first skali update info kat guid nih.
Maybe kat guild home page sbb ak not sure if link tuh masih working/laku.
Termasok subforums dan info ttg guild management (spe president, vice, etc).
Still kekalkn yg lme sbb nih memories kan, cme updatekn, letak tahun (2017) pun boleh apparently.
Sbb ak fikir yang org akn kembali klu dah update, and lagi2 ad annoucement byk.
Ak boleh handle utk zomg, xplan nak bwat clan sbb ak terlibat ngan clan baru ar skrg nih, ak akn update brape info later.

Ko busy study or kerje skrg nih btw?


wah bnyk cadangan ni hehe bagus2..aku skrg tgh sambung belajar dekat upm

home page tu maybe lagi menarik kalau korang pandai decorate, masukkan coding utk image dgn words lawa2 ke..link tu still funtional, nak bagi info pasal guild2 malay yg lain, tp tak sure masih aktif ke tak

utk jawatankuasa guild pulak, ada beberapa yg tak nampak online lama dah, maybe nak kena tukar baru sikit, gantikan dgn siapa2 yg rajin nak buat event utk guild  
PostPosted: Thu Apr 13, 2017 5:06 am
Amiexa
Job hunting? Kira dah abes blajar ar nih mo carik keje tetap? Kk, kite comment dlm spoiler. lol Jgn bincang senyap2, meh ar crite skit.
some stories are ment to be kept a secret ..hush..hush wink
 

I3O55
Vice Captain


Amiexa
Crew

Benevolent Friend

9,850 Points
  • Risky Lifestyle 100
  • Gender Swap 100
  • Brandisher 100
PostPosted: Thu Apr 13, 2017 6:44 am
- Veromos -

wah bnyk cadangan ni hehe bagus2..aku skrg tgh sambung belajar dekat upm

home page tu maybe lagi menarik kalau korang pandai decorate, masukkan coding utk image dgn words lawa2 ke..link tu still funtional, nak bagi info pasal guild2 malay yg lain, tp tak sure masih aktif ke tak

utk jawatankuasa guild pulak, ada beberapa yg tak nampak online lama dah, maybe nak kena tukar baru sikit, gantikan dgn siapa2 yg rajin nak buat event utk guild


Ohh, tgh sambung, okeyh2, ak repeaters, repeat fyp shaje ar, jdi from time to time ak maybe busy dan free.
Ak leh designkn, ak susunkn latest event bgai, tpi ak akn post kat sni utk Vero check dlu. Bagi ak mase jap ehh
Ttg jawatankuasa tuh, ak check last login dorg, apparently dorg ad login bulan nih. Maybe utk tinjau2 shaje kot.
Yea spe yg rajin dan tak rse malu nk post boleh ganti, hahak.
Maybe kite akan bincang balik next month sbb this month guild nih baru nk start balik active.

Btw, thanks promotekan ak, rse dipuji. rofl Ak try bwatkn keje yg terbaik!  
Reply
-MALAYSIA-

Goto Page: 1 2 3 ... 4 ... 25 26 27 28 [>] [>>] [»|]
 
Manage Your Items
Other Stuff
Get GCash
Offers
Get Items
More Items
Where Everyone Hangs Out
Other Community Areas
Virtual Spaces
Fun Stuff
Gaia's Games
Play with GCash
Play with Platinum

Customize your own avatar now!

Have an account? Login Now!